Globalitzem la solidaritat, la mà estesa, l'amor.

Unim-nos. No som víctimes: reaccionem!

 

Paraules de suport al projecte de Federico Mayor Zaragoza

 

 

 

DIGNAtaris i DIGNAtàries

és un projecte participatiu de comunicació social i fotografia. Els i les protagonistes són individus o grups que estan exposats, resistint el que Ignasi Ramonet anomena

“sadisme econòmic” d'uns pocs, cada dia més poderosos.

 

 

DIGNAtaris i DIGNAtàries: fes clic aquí per visitar la galeria del projecte, amb les imatges i les frases escollides per les mateixes persones que protagonitzen el projecte.

 

 

LLEGEIX AQUÍ les històries de vida completes.

 

 

 

El projecte obre deu finestres a la societat civil olotina, en forma de deu fotografies de gran format exhibides al carrer, prenent la temperatura a un present en què la crisi financera i sistèmica està fent que canviem les maneres de pensar, de fer i d'actuar.

 

 

 

El projecte pren l'espai públic per dignificar persones i col·lectius professionals que simbòlicament representen totes les persones que han estat culpades d'aquesta situació, i que veuen com s'està desmantellant el sistema de drets socials bàsics i universals guanyat amb l'esforç de generacions, posant en evidència la manca d'autonomia i el servilisme al poder financer dels representants polítics enfront de la ciutadania.

 

 

 

 

 

 

 

Un projecte d'actualitat que conjuga disciplines artístiques i socials, però també de Memòria, d'un temps i una societat que, malgrat tot, s'aixeca cada matí per defensar la seva Dignitat

 

 

 

 

 Edifici de l'Hospici a Olot, seu del Museu de la Garrotxa i de La Caritat.

 

 

 

Video del procès de realització de la fotografia d'un grup de mestres d'Olot i La Garrotxa

 

 

 

 

EL PROCÈS PARTICIPATIU GRUPAL DE COMUNICACIÓ SOCIAL 

 

 

 

 

 

 

La inauguració de la mostra, el Primer de Maig  (el Dia Internacional de les Treballadores i els Treballadors en un país amb un índex d'atur del 26%) ha volgut ser també un moment simbòlic i essencial del projecte: Laia Canosa ha coordinat un treball de cohesió i participació grupal amb les persones protagonistes de les fotografies, amb l'objectiu d'organitzar col·lectivament l'acte i de destil·lar un missatge comú que es va compartir aquell dia. Aquest missatge està dirigit a tota la Ciutadania, doncs d'ella prové.

 

 

 

 

 

Els DIGNAtaris i DIGNAtàries van valorar que la seva veu ja s'escoltava mitjançant les paraules incloses als plafons, i van escollir donar el seu missatge d'inauguració combinant expressions pròpies i lectures de cites de persones referents per al grup. Un centenar de cites es van repartir entre la gent assistent i es va convidar tothom a compartir comentaris i lectures, amb una acollida molt significativa.
Visita la galeria de fotografies de la inauguració (autors: Aina Cortès i Jordi Ferrarons).
 
Les cites acabaven recollides en un cistell simbòlic fabricat per la Lucía, una nena de 10 anys que va voler participar amb l'aportació de la idea i la creació del cistell.
També es va repartir un símbol que va sortir del procés grupal (i creat pel DIGNAtari Albert Mach), per tal que tothom que se sentís inclòs en el sentiment d'indignació activa el lluís per expressar el missatge:

HI SOM!

 

 

 

 

PARTICIPACIÓ DELS MITJANS

 

Presentació del projecte. Objectius, metodologia i crida a la participació ciutadana:

 

Article de Ramon Esteban a El Punt-Avui

Entrevista de El Garrotxí.cat

Roda de premsa a l'Ajuntament d'Olot amb la crida a la participació ciutadana: OlotTV i El Garrotxí.cat

Programa MAC: Magazine Cultural d' OlotTV

 

 

Conclusió del projecte i del treball grupal participatiu. Acte inaugural:

 

Article de Jordi Casas a El Punt-Avui

Reportatge OlotTV (a sota)

 

 

 

Projecte finançat per l'Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot i la Fundació Andruxai, amb la col·laboració del Museu de la Garrotxa d’Olot.

Coordinat per Daniel Lagartofernández i Laia Canosa (www.andruxai.org).

 

 

 

Quasi bé tot el que realitzi serà insignificant, però és molt important que ho faci.

 

Gandhi